Vztah zralé ženy a mladého muže

Vztah staršího muže a mladé ženyje považovaný za trochu zvláštní, ale víceméně společensky přijatelný, i když mnoho lidí si tu a tam řekne: „Ta je s ním jenom pro prachy.“
Naopak to ovšem lidé jako víceméně normální záležitost neberou. Když má vztah starší žena a mladý muž, většinou to lidi provokuje a mnoho lidí takovou ženu odsuzuje. Tato situace jde takříkajíc proti biologickým stereotypům.
Přesto přibývá párů, kdy starší žena má mnohem mladšího partnera. Nutno říci, že i v minulosti to nebylo až tak výjimečné, mnoho mladých mužů získávalo zkušenosti právě v  náručí zralých žen. Především mladíci z dobře situovaných rodin přicházeli o své panictví právě tímto způsobem.
 líbání při sněžení

Proč to tak je?

Proč si dnes muži hledají starší partnerky? Často je to z téhož důvodu, proč si mladé dívky hledají staršího partnera. A zapomeňme na Freuda a jeho hypotézu, že člověk si ve starším partnerovi kompenzuje své nešťastné dětství a hledá nefunkční rodičovskou autoritu. I to se stává, ale rozhodně to není typický příklad.
Jedním z dalších stereotypů, proč je, že je prostě bohatáa tak mladý vypočítavý muž jde prostě po penězích. I to samozřejmě může být.
Nejčastěji to je prostě proto, že zralý partner imponuje.Životní zkušenosti, nadhled, profesní úroveň a ano i určitá finanční nezávislost, která je potvrzením profesionálních kvalit, to vše prostě přitahuje. Když se k tomu připočte zralá krása, není co řešit.
Je pravda, že současná medicína umožňuje ženám udržet si krásu opravdu do pozdního věku a je pravděpodobné, že vývoj půjde v tomto ohledu dopředu mílovými kroky.
stání na špičkách
Samozřejmě oproti modelu starší muž a mladá žena je zde jeden problém a to, že starší žena a mladší muž obvykle spolu nezplodí potomky, nebo pokud ano, přináší to určitá zdravotní rizika. Ovšem muži v tomto ohledu jsou jiní než ženy, mnozí z nich po dětech ani netouží.