Modrý koník a podobné portály

Na internetu najdeme celou řadu portálů, na kterých se sdružují čerstvé maminky. Mateřská fóra rozhodně patří mezi nejaktivnější a nejnavštěvovanější internetové komunity, o tom nemůže být pochyb. Nejznámější z nich je pravděpodobně Modrý koník, který si vysloužil mezi laickou veřejností poměrně hodně kritiky.
Maminky si na nich sdílejí své zkušenosti v péči o miminka a malé děti, zdravotní problémy, svěřují se se zdravotními problémy, problémy s partnerem, prosí o rady v oblasti péči o dítě nebo nástupu do zaměstnání po mateřské dovolené.
porcelánový pohár

Obvykle jsou tyto portály terčem posměchu. Nezúčastněný člověk, který si pár příspěvků přečte, se může cítit opravdu pobaven, v horším případě pak šokován matkami, kterým mléko zatemnilo mozek. Je pravda, že žena na mateřské dovolené je specifická. I vysokoškolsky vzdělaná odbornice najednou řeší svého mimíska a úměrně tomu přizpůsobuje svůj slovník. Nicméně tyto ženy opravdu  nejsou retardované, jen prostě mají malé děti a to se nutně dočasně projeví také na jejich chování. Pokud žena neplánuje mít šest dětí, za pár měsíců ji to přejde a bude si počínat … Jak to jen říct… Prostě zase standardně.
žena s pc v posteli

Opravdu není důvod si ťukat na čelo. Ano komunita novopečených maminek je opravdu silná, ale není snad internet určen právě k tomu? Aby se setkávali lidé, které něco spojuje? Mnoho těchto žen třeba nemá ve svém okolí žádnou blízkou osobu, která by ji poradila co s dětským průjmíkem nebo co s dětským vzdorem. Navíc být na mateřské dovolené, to znamená značnou izolaci, protože s malým kojencem opravdu nemáte všechny dveře otevřené a internet pro tyto ženy představuje jedinečnou příležitost k tomu, aby se necítili tak izolované. Navíc se druží s ženami, které prožívají v podstatě totéž co ony.
Nepohoršujte se tedy a dopřejte mladým mamkám tuto komunitní radost.