Aby nebylo levné stěhování Praha příliš velké sousto

Když se řekne „stěhování“, mnohým z nás nabíhá na čele studený pot.

Proč nemáme rádi stěhování

V lidské povaze je přirozená touha po dobrodružství a tvořivé činnosti, ale v určitých mantinelech. Máme totiž také rádi zázemí – místo, odkud se vydáváme na dovolenou, za hranice všedních dnů na výlety na kolech, na cestování autem, a pobyty v přímořských letoviscích, odkud se velmi rádi vracíme domů, abychom mohli naplnit přísloví: „Všude dobře, doma nejlépe“.

nákladní auto

Jestliže však máme své zázemí vyměnit za cosi nejistého, migrovat z místa na místo a prožít dobrodružství tak, že si to zázemí musíme teprve vytvořit na jiném místě, býváme nesví, nervózní a nespokojení. Musíme totiž měnit své zvyklosti, přizpůsobit se prostředí a hlavně nemáme své pohodlné křeslo, pohovku, válendu či postel tam, kde jsme zvyklí. Podobným způsobem reagují i zvířata a květiny, když je přemístíme jinam, není to tedy pouze lidská záležitost.

Usnadněte si práci

Přestěhovat byt je tedy náročný proces především na psychiku, a jestliže je toho na nás moc, můžeme skončit na lůžku s pracovní neschopností. Kromě balení a přesunu všech věcí musíme zvládnout i předání bytu, administrativní úkony spojené se změnou bydliště, úklid, vybalování a rozmístění nábytku, instalaci a zapojení spotřebičů, odvoz nepotřebných věcí na sběrný dvůr.

točité schody v domě

Nechcete-li propadnout depresi a skepsi, v dostatečném předstihu, alespoň měsíčním, si sepište vše na papír, a zvažujte, co byste zvládli sami, a co přenechat stěhovací firmě. Stěhovací služby levného stěhování Praha dnes obnáší i montáž nábytku, opatření balicího materiálu, přestěhování velmi těžkých a velkých předmětů, pojištění proti ztrátě či poškození vašich i cizích věcí. Stěhováci jsou hlavně zvyklí denně manipulovat s těžkými břemeny, což může u netrénovaného člověka způsobit i vážná zranění. Usnadnit si práci se stěhováním tedy není projev osobní zbabělosti, ale přesně naopak.