Válení sportem

Zná to snad každý z nás. Lehneme si k televizi nebo i s mobilem na gauč do obýváku a prostě relaxujeme. Jenže nyní vznikl pojem, kdy je z válení sport. Gaučing. Vypadá to jako špatný vtip, když už lidstvu přestaly vonět klasické sporty u kterých se lidé zapotí a místo toho vymýšlejí možná jen z legrace, jak zakamuflovat nic nedělání sportovní aktivitou.
skrytý chlapec.jpg

Je těžké soudit, zda se jedná o sport či nikoliv. Každému člověku přijde namáhavé něco jiného, a proto není možné vyloučit, že se najdou i tací, kteří považují gaučing za sport. Pokud přemýšlíte o věnování se gaučingu rozhodně neuděláte chybu.
ovečka na knize.jpg

Jak to tedy s tím gaučingem je? Pokud se na něj zaměříme jako na sportovní aktivitu můžeme ho vnímat jako aktivitu jen ve velmi nadnesené formě. Pokud vezmeme v potaz ostatní sportovní aktivity může být u gaučingu o sportu jen stěží řeč.

Během normálního pohybu je člověk schopen spálit až 400 kcal ovšem u gaučingu je to pouhých 7 kcal. Zde je další důkaz, že gaučing je jen další způsob nic nedělajících, jak se schovat za výmluvy.

Čím je vlastně trend nic nedělání způsoben. Všichni chtějí být štíhlí, krásní a svalnatí ale už nejsou schopni pro to něco udělat. Na vině ale nejsou pouze lidé samotní, ale také doba, ve které žijeme. Snaha vydělat co nejvíce peněz, mít ty nejhezčí věci a na odpočinek následně nezbývá již žádný další čas.
odpočinek u krbu.jpg

Poté musí člověk volit mezi krásným tělem a odpočinkem. A i když by mysl chtěla tělo prostě občas musí vypnout a načerpat další síly.

Příčiny vzniku gaučingu budou asi mnohé, ale jedno je jasné. Tato sportovní aktivita vlastně vůbec sportovní aktivitou není. Proto je o volných víkendech vhodné nazout tenisky vyjít ven a zkusit starý dobrý pohyb. Tím rozpohybujeme své tělo a zakusíme, co je to skutečná sportovní aktivita a zároveň se také budeme cítit o něco lépe.