Jakou podobu může mít kryt na Huawei P20 Lite

Obalů a krytů na mobilní telefony existuje obrovské množství různých druhů. Mnohé z nich se vyrábí přímo pro jednotlivý typ přístroje, takže co značka výrobce, to několik odlišných řešení. Obaly na mobily bychom mohli rozdělit do dvou základních kategorií podle toho, jak často se využívají. Do té první spadají speciální výrobky určené pro užší okruh klientely, jsou to např. pouzdra pro některé sportovní aktivity (běhání, cyklistiku) a dále pro outdoor a pracovní činnosti ve venkovním prostředí, např. ve stavebnictví. Na tato pouzdra a kryty jsou kladeny vyšší nároky, než jaké jsou u běžných uživatelů, jde zejména o důkladné zabezpečení proti vlhkosti a vodě a proti prachu. Vodotěsná a prachotěsná pouzdra jsou ovšem ve vyšších cenových relacích.

dva mobily

My se však zaměříme na druhou kategorii, na výrobky pro běžné užívání v domácnostech, na pracovištích a na cestách, kdy máme mobil většinu času uschován v kapse nebo v cestovním zavazadle. Nejčastěji jde o kryt Huawei P20 Lite modnimobil.cz vyrobený z termoplastického polyuretanu, případně ve směsi s PVC, jemuž se zlidověle přezdívá „silikon“. Mívá tvar vaničky, do níž mobil přesně zapadne, a stačí jej pouze doplnit vpředu tvrzeným sklem a máte jej zabezpečený pro běžné používání.

mobil v ruce

Druhým, velmi rozšířeným krytem na mobily, je flip neboli knížkové pouzdro. Je-li vyrobeno pro určitý typ telefonu, mívá uvnitř onu zmiňovanou polyuretanovou vaničku. Mobil je navíc chráněný vnějším pouzdrem, jehož tvar připomíná malou knížečku či kapesní diář, s otvíracími předními deskami. Vnější část flipových pouzder se vyrábí z eko-kůže, což je stoprocentní polyuretan, velmi měkký a příjemný na dotek a také dobře prodyšný, takže odvádí od povrchu mobilu přebytečnou vlhkost. Značnou výhodou flipových obalů je jejich vzhled, jsou velmi pohledné a atraktivní, ať už si zvolíte jakoukoli jejich barvu nebo vzor.