Dokonalá výbava pro miminko

Když se podíváte do obchodu s potřebami a oblečením pro děti, zjistíte, že jich je opravdu hodně. Velké množství různých pomůcek, potřeb, oblečení, doplňků… Ne každý se v tom vyzná. Jsou věci, které opravdu oceníte a využijete. A pak je spousta takových, které jsou úplně zbytečné a které vám budou k ničemu. Na co si dát pozor? A co se opravdu vyplatí koupit?

panenky

Péče o dítě

K péči o dítě budete potřebovat vaničku nebo lehátko do vany, mycí olej či krém, ručník, plenky na utírání a nějaký olejíček či krém na namazání. Držte se spíše přírodních věcí, zbytečně moc chemie nesvědčí dětské pokožce. Dále nějakou mast na opruzeniny, nejlépe s obsahem oxidu zinku, který skvěle chrání dětskou pokožku. Potřebovat budete také plenky, jednorázové, nebo větší množství látkových. Pokuste se vyhnout chemickým ubrouskům, které často dětskou pokožku dráždí.

Oblečení

Nekupujte příliš moc oblečení v maličkých velikostech. Děti opravdu rychle rostou a oblečení jim rychle není. V dnešní době navíc není problém dokoupit oblečení dle potřeby až po narození dítěte. Co se praktičnosti týče jsou dobrá body, lacláče, dupačky a tepláčky s vysokým pasem… Na začátek opravdu nebudete potřebovat maličké rifle, které jsou pro děti nepohodlné.

Kočárek

Co se kočárku týče, jsou skupiny lidí, kteří na něj nedají dopustit a pak je skupina, která jej vůbec nepotřebuje a raději dítě nosí v šátku na vlastním děle. Jsou děti co kočárky nesnáší a tím pádem v nich pláčou, což je nesmírně stresující pro jejich okolí. Nemá cenu se trápit, pokud dítě kočárek nemá rádo, klidně si pořiďte šátek na nošení dětí, který se bude dítěti určitě líbit.

ruce

Spánek

Na spaní pro dítě můžete mít postýlku, nebo klidně může spát s vámi v posteli. Malým dětem se většinou líbí v hnízdečku, na který je ideální třeba měkký materiál minky. Do postýlky nekupujte žádná nebesa, polštářové mantinely, péřové zavinovačky… Všechno tohle přispívá k obávanému syndromu náhlého úmrtí kojence.