Zazimujte vaše zahradní koupání snadno a rychle

Mít na zahradě vlastní prostor ke koupání znamená skvělou letní sezonu se spoustou legrace a koupaní, také to ale znamená starosti, jak se o toto místo postarat během chladnějšího počasí, kdy tento prostor není využíván.
Většina z nás totiž nemá možnost mít bazén krytý, proto je třeba ho před sezonou nečinnosti nějak zabezpečit. Většina si asi pomyslí, že je nutné vodu vypustit, aby nedošlo k poškození dna či stěn. To však v dnešní době není bezpodmínečně nutné. Lze postupovat i jinak.

lehátka

· Pokud jste přesvědčeni, že letos už se koupat nebudete, zkontrolujte stav a kvalitu vody pomocí testerů. Je to důležitý krok, jen kvalitní vodu lze uchovat až do další sezóny. Je-li to nutné, nadávkujte přípravky pro úpravu vody tak, abyste dosáhly požadovaných hodnot.

· Pokud jsou naměřené hodnoty v pořádku, odpusťte trochu vody, nejlépe až po vstup filtrace.

· Dalším krokem je aplikace speciálního přípravku, takzvaného zazimovače, který vodu dokáže uchovat v požadované kvalitě přes celé zimní období. Tento krok určitě nesmíte vynechat.

· Do vody následně použijte dilatační plováky, které v těch největších mrazech zajistí, že vodní hladina nezamrzne a vlivem rozpínání ledu nepoškodí stěny a dno.

· Jako poslední zakryjte bazén speciální krycí plachtou a máte hotovo.

· Jistou péči však věnujte vyčištění veškerého příslušenství a hadic, vyplatí se to.

led

Jde to i bez úplného vypuštění vody

Jak vidíte, zazimování bazénu není nic složitého. Rozhodně není nutné vypouštět všechnu vodu. Pro dokonalé zabezpečení před mrazy vám postačí splnit pár jednoduchých kroků a použít speciální přípravek. Pak se nemusíte obávat, že dojde ke znečištění nebo poškození a můžete se těšit na bezproblémové uvedení do provozu následující léto.
Pokud jste si doposud mysleli, že je nutné před zimou vaše zahradní koupání celé vypustit a v létě znovu napustit, tak teď vidíte, že to byl velký omyl a jde to mnohem jednodušeji.